• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4527   32,5111
EURO 34,8255   34,8882
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Son Ziyaretçi Yorumları
Akın Sezer
Saygı değer dernek yöneticileri ve hemşerilerim yaklaşan yeni yılınızı kutlar, yeni yıl Kırşehirin kaderini kırarak göç veren bir il değil kendi kendine yeten, eğitimde geleceğine güvenle bakan bir il statüsünde görmek dileğiyle tüm Kırşehirlilerin yeni yıllarını kutlar saygılar sunarım

Ersoy Gezer
Sayın başkanım ve değerli üyeler çalışmalarınızda başarılar dilerim bir kırşehirli sanatçınız olarak yanınızda oldugumu belirtir tüm kırşehirli hemşerilerime sevgi ve saygılar sunarım

Gürsel Tek
Siteniz çok güzel olmuş emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
YILMAZ TÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDE; RAHMET, SEVGİ VE ÖZLEM İLE ANIYORUZ…

YILMAZ TÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDE; RAHMET, SEVGİ VE ÖZLEM İLE ANIYORUZ…

1953 Yılının da Sinop’ta doğan Yılmaz TÜRK; 1968 yılında İstanbul’a göç edip, 1975 yılında da İzmir’e yerleşmişti. Sinop Derneği kurucu üyesi ve 10 yıl da Başkanlığını yapmıştır. EKAF’ın kurucularından olup, yıllarca EKAF Gn. Bşk. Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 26.02.2017 Pazar Günü Hakka yürümüştür. Rahmetle ve özlem ile anıyoruz…

Yılmaz TÜRK’ün ardından Kim Ne Dedi?

DURSUN ALİ ÖZKAN ( EKAF Genel Başkanı); “Federasyonumuzun kuruluşun da ve ilk yıllarında emeği geçen bir kardeşimizdir. Federasyon faaliyetlerine katkı sağlayan,  Hemşeri canlısı Yılmaz TÜRK'ü rahmet ile anıyorum.”

METİN ÖNEY (Milletvekili -EKAF Başkan Yrd.); “Öncelikle Yılmaz Türk kardeşimizi rahmetle anıyorum. Ben arkadaşımızı EKAF münasebetiyle tanıdım. Devamlı gülen bir yüz olarak hatırlıyorum. Bunun yanı sıra bir çalışkanlık yarışması açılsaydı Yılmaz kardeşimiz mutlaka birinci olurdu. Çünkü verilen her görevi hızla sonuçlandırıyor ve asla bir sıkılma alameti göstermiyordu. Bu sebeple Başkan Aydın beye Yılmaz ile ilgili daima olumlu düşüncelerimi aktarıyordum. Bir gayret ve heyecan adamıydı. Ve aynı zamanda gerçek bir hemşeri   sevdalısıydı. Hemşerilere yardım etmek için adeta can atardı. Bir kez daha rahmetle anıyorum. Nur içinde yatsın.”

AYDIN ÖZYAR (EKAF Önceki Genel Başkanı); “Federasyonumuzun kuruluş aşamasında ve Sinop Derneğimizin varlığının sürdürülebilmesinde çok önemli başarılara imza atan, Genel Başkan yardımcılarımızdan güzel insan, güler yüzlü Yılmaz TÜRK’ü ölüm yıl dönümünde rahmetle, minnetle anıyor toprağı bol olsun diyoruz. Rahmetli Yılmaz TÜRK’ün insan sevgisi, dostluğu, sivil toplum kuruluşlarındaki başarısı, Onu tanıyanların gönlünde taht kurmuştur. Şahsım ve Ege Bölgesinde yaşayan Karadenizliler olarak hiçbir zaman seni unutmayacağız.”

EMİN GEMİCİ (EKAF Önceki Genel Başkanı); “Değerli Hemşerim Yılmaz TÜRK,

ebediyete intikalinin yıl dönümünde seni yad etmek hem acı, hem de gurur hissediyorum inan bana.

Hemşericilik ve hemşeri sevgisinin ne olduğunu, nasıl olduğunu en iyi icra eden koca yürekli insan. Konak arap fırını arkasındaki hem iş yeri hem de konut olarak kullandığın binanın çatısındaki muhabbetlerimizi özlüyorum. Dernekçilik ve hemşericilik uğruna ailesini bile feda etmiş sen, beni Sinoplular ile tanıştıran ve dolayısı ile federasyon ile yollarımızın kesişmesine vesile olan sen.

Yaptığın güzel çalışmalar ve fedakarlıkların ile daima hafızamızda ve gönlümüzdeki yerin baki kalacak ve hiç unutulmayacaksın.

Huzur içinde yat, ruhun şad olsun değerli hemşerim!...”

ZİHNİ DURMUŞ (Manisa Karadeniz Der. Bşk. EKAF Önceki Bşk. Vekili); “ Allah gani gani rahmet eylesin, çok iyi bir dost, mükemmel arkadaştı. Federasyonun kuruluşunda ve bugünkü durumuna gelmesinde çokça emeği olan bir kardeşimizdi. Ruhu Şad olsun….”

SİNAN DEMİRCİ (EKAF Önceki Gn. Bşk. Yrd - Rize); “Yılmaz Türk, Federasyonumuzun kuruluş arefesinde tanımış olduğum vicdan ve merhamet sahibi güzel insanlardan bir tanesi idi. İnsan ayırımı yapmayan, fikir ayrılığı olsa bile yaklaşımı hoşgörülü olabilen naif bir beyefendiydi. Ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum. Ebedi âlemde komşu olabilmek dileklerimle...

FEROL ERGÜN (EKAF Kurucu Gn. Sekreteri- Ordu); “ Yılmaz Türk hem Sinoplular’a hemde Karadenizlilere çok emek vermiş, iyi yürekli bir kardeşimizdi. Kendi şahsına kredi alıp Konak’da ki Dernek Binasını almışlardır. Kuruculuk döneminde insancıl yaklaşımı nedeni ile Karadenizlilere  kendini sevdirmiş, Karadenizliler açısından da Sinapluları sevdirmiştir. Allah Rahmet eylesin, makamı Cennet olsun.”

CAHİT GENÇ (EKAF  Gn. Sekreteri – İzmir Bayburt Derneği) “Yılmaz Türk’ü EKAF kuruluşundan vefatına kadar 13 sene dostluğumuz oldu. Sinoplu Adam gibi bir adamdı… Gönlü insan sevgisi ile dolu, birlik ve beraberlikten yana olan, çıkarsız, dürüst, yapıcı bir insandı. Ve bana mirası “- Nasılsın GÜLÜM” ifadesi olmuştur. Birçok Projelerde birlikte görev aldık. 26.02.2017 Pazar günü aramızdan ansızın ayrılarak Hakka yürümüştür. O Hakka yürüdü bizlerede de anıları kaldı. YILMAZ ABİ SENİ ÇOK ÖZLEDİK BE GÜLÜM…! Karadenizliler Türkiye’nin çimontosudur derdik, Oysa Karadenizlilerin bir arada olmasını sağlayan Yılmaz abi, Mehmet Niyazoğlu (Trabzon), A.Cemal Çakır (Trabzon), Cemalettin Kumbasar (Bayburt), Ali Yaşar (Rize), Yılmaz Kurtoğlu (Ordu), Ali Rıza Arslan (Tokat-Artova Yenice Köyü) ve Murat Yeter (Samsun) gibi merhumlarda KARADENİZLİLERİN ÇİMENTOSU imiş… Yılmaz abi ve Karadenizlilerin Birliği adına hizmet etmiş ve hakka yürüyen herkese Allah’tan rahmet, bu anlamda hizmette bulananlara da hayırlı ömürler dilerim.”

HÜSEYİN KOÇ –Tekel- (EKAF eski Genel Başkan Yardımcısı- Rize); Rahmetli Yılmaz ağabey ile Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) Yönetim Kurulunda birlikte görev yaptık. Federasyonun birçok etkinliğinde aynı komite içerisinde beraber görev almış olmamız sebebi ile kendisi ile yakın çalışma imkânım olmuştur. Fedakâr, dürüst ve beyefendi bir ağabeyimiz idi. Üzerine aldığı vazifeyi titizlikle ve aksatmadan yerine getirir, Yönetim Kurulu toplantılarının tamamına mazereti olsa bile muhakkak katılırdı. Federasyonumuzun yapmış olduğu faaliyetlerde emeği çoktur.  Bu özellikleri nedeni ile kalbimizde her zaman yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin.”

CEMAL ÇOLAK (Eski EKAF Gn. Bşk. Yrd. - Trabzon); “Yılmaz Abi ye Yüce Allahtan gani gani rahmet diliyorum. O örnek bir Karadeniz beyefendisi, mükemmel bir abi; iyi bir dost, yardımsever bir şahsiyet, Adam gibi Adam, Çok merhametli bir değerdi. Onu belki de en çok ben özlemişimdir. 10 yıldan fazla beraber çalıştık. Her yerde güzel anılarımız oldu. Allah nur içinde yatırsın.”

HÜSEYİN AYRANCIGİL (Sinop Önceki Dernek Başkanı); “Yılmaz abiyi 1989 da Kadifekale’de dernek kurmak için Rıfat Dinç abinin çay bahçesinde yaptığımız ikinci hemşeri toplantısında tanıdım. Hiç unutmuyorum yeni is kazası geçirmiş elleri yanıktı. O gün başlayan dostluğumuz neredeyse ölüm saatine kadar devam etti. Dünya tatlısı, babacan hoşgörülü, çevresinden yardım eli eksilmeyen bir abimdi. Unutulmaz bir kişilik. Sinoplular derneğine çok emek verdiği aşikardır asla unutulmaz. Ruhu şad olsun. Kalbimizde sonsuza denk, hep yaşayacak.”

KAHRAMAN DEMİRBAŞ (EKAF Gn. Bşk. Yrd. – Trabzon); “Federasyon kurucularımızdan   Yılmaz Türk abimize Allahtan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Federasyonun emektarlarından çok koşturan, çok hizmetleri olan bir abimizdi. Ölüm yıl dönümünde rahmetle minnetle anıyoruz.

HÜSEYİN KOÇ (Aliağa- EKAF Eski Genel Saymanı- Trabzon); ” Rahmani diye tabir edilen bir kişilik, art düşüncesiz ,kişisel menfaatini ön plana almayan, son zamanlarda önemli bir değer haline gelen saf düşünceli iyi bir Karadenizli idi. Allah Nur içinde yatırsın, rahmet eylesin.”

NURİ ÖNAL (İzmir Sinoplular Der. Önceki Başkanı ve EKAF önceki Gn. Sekreteri); “Yılmaz Türk, benim olduğu kadar İzmir’de yaşayan tüm Sinoplu Hemşerilerimiz içinde özel bir insandı. Beni Sinoplular Derneği ile tanıştıran, EKAF’ın  kuruluş sürecinde bizleri bu çalışma  içerisine katan Yılmaz TÜRK’tür. Birlikte hareket etmeyi ve yardımlaşmayı hep önemseyen, toplumun menfaatleri için yapılması gerekenlerde her zaman öncülük görevini ve katılımı sağlayan bir büyüğümüz idi. Sinoplular Derneğimizin şu anki duruma gelmesi, özverili çalışmaları sonucu olmuştur. 205 Yılında Dernek Başkanı olduktansonra kurduğumuz Türk Halk Müziği koromuzun solisti olarak verdiğimiz konserlerde Sinop Türküsü olan “ Tin Tin Tinimini Hanım” Türküsünü solo olarak söylediğinde, artık ölsem gam yemem demişti. “ Bir hayali daha vardı ama ona ömrü yetmedi. “ Sarı saçlım mavi gözlüm” türküsünü solo olarak söylemek istiyordu. Çevresindeki insanlara pozitif enerji veren üretken arkadaşımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.”

FİLİZ ÖZDAL (EKAF Eski Gn. Bşk. Yrd - Tokat); “Çok güzel düşünülmüş.. Tabi ki arkadaşımızı çok güzellikleri ile tanıdık.. Ekaf’a katkısı büyüktü.. Fedakar ve sempatikti...Ruhu şad olsun. Arkadaş canlısı derneğine ve Ekaf camiasına katkısı çok büyüktü.. Allah  Rahmet Eylesin”

İSMAİL GENÇ (EKAF GN. YRD.- Eski Kastamonulular Der. Bşk.); BŞK. “Kalbi sevgi dolu, herkesi kucaklamaya çalışan, adam gibi adam. Mekanı cennet olsun…”

AHMET TÜFEKÇİ (EKAF Eski Gn. Bşk. Yrd.- Balıkesir Karadenizliler Der.); “Güzel insandı, nur içinde yatsın. Kalbi güzel, kendi güzel ve bütün etkinliklerimizde emeği olan biridir. Kendisine müteşekkirim, Ruhu şad olsun…”

MAHMUT YÜCE (EKAF Eski Gn. Bşk.Yrd. – Aydın Karadenizliler Eski Bşk.- Trabzon); “Yılmaz Türk kardeşimiz beyefendi kişiliği ile  biz Karadenizlilerin gönlünde yer bulan bir kişilik olup, insanlara hizmet konusunda önemli bir şahsiyetti. Rabbim taksiratını af etsin, mekanı cennet olsun İnşallah.”

EROL EROĞLU (EKAF Eski Gn. Bşk. Yrd. Gümüşhane); “ Tonton, iyi kalpli, hemşeri canlısı bir kardeşimizdir. Hamsi Şöleninde bana sıra dışı hamsi vermeyen, adaletli biridir. Allah rahmet eylesin.”

Not: Yılmaz Türk Anısına 2018 yılında yapılan videoyu VİDEOLAR BÖLÜMÜMÜZDEN İZLİYEBİLİRSİNİZ.


26.02.2024






Okunma Sayısı: 8073


13.59.231.155








DİĞER HABERLER

EKAF - Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu

© Copyright 2023  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Web Sitesi


Top